Menu
 

Automatisering ofwel Desinfectie

Goede doorstroming is belangrijk voor schoon zwembadwater

Zoutwater-elektrolyse

Bij aanvang van het zwemseizoen dient u zout toe te voegen aan uw zwemwater. D.m.v. elektrolyse zorgt dit zout voor desinfectie van uw zwembad, zonder extra chloorgebruik.

Het zoutwater voelt zacht aan en is goed voor de huid, maar is 10x minder zout dan de zee, dus het proeft niet echt zout.

Met het juiste zoutwater-elektrolysesysteem kunt u af met een lage hoeveelheid zout. Dit heeft als voordeel dat er minder oxidatie ontstaat. Een zoutwater-elektrolysesysteem werkt  vanaf +/- 15 C en is niet toepasbaar in zwembaden met veel RVS onderdelen, i.v.m. oxidatiegevaar.

Automatische PH- en chloordosering

De twee belangrijkste waarden voor de kwaliteit van uw zwemwater, zijn de PH ( zuur ) waarde en chloorwaarde. Een automatische doseermachine zorgt ervoor dat deze waarden continu worden gemeten en worden gecorrigeerd. Betrouwbare doseerpompen zorgen voor de toediening van de chemicaliën. Voorzien van doseertijd begrenzing, inschakelvertraging en softwarematige bewaking, zodat PH en chloor nooit tegelijk gedoseerd worden.

Laag chloorgebruik

De automatisering zorgt voor een laag chloorgebruik, zodat u zwemt in fris en veilig zwemwater. De automatisering is uit te breiden volgens het ‘Daisy’ systeem met statische mixers voor toepassing van ACO en APF en 2 doseerpompen, om uw zwemwater stralend fris te krijgen.

Zwemmen in drinkwaterkwaliteit

NIEUW! is zwemmen in drinkwaterkwaliteit. Met ons zeer complete pool management systeem, met standaard aansluiting op webserver  voor perfecte weergave van alle data.

Standaard voorzien van WIFI-module, zodat de waterkwaliteit 24/7 op afstand gemonitord en bijgestuurd kan worden door de gebruiker. Hiermee bent u verzekerd van de laatste nieuwe mogelijkheden op het gebied van waterbehandeling.

Wij van Zwembaden met stijl beschikken over alle kennis betreft installatie en onderhoud van deze automatiseringen.


Meer informatie

Wilt u meer weten over het automatiseren voor uw zwembad? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Neem contact op

vrijblijvenD kennismakingsgesprek

UV-desinfectie

Een UV ofwel Ultraviolet sterilisator doodt d.m.v. UV licht, bacteriën en andere micro-organismen, zodat er minder chloor nodig is in uw zwembad.

De betere UV-sterilisator heeft axiale ( langs de lengte as van de lamp) doorstroming met flowplaat, waardoor water dichter bij de lamp sneller stroomt en aan de buitenkanten langzamer stroomt.

De UV is gemaakt van hoogwaardige RVS316 en een digitale besturingskast en urenteller. Een UV wordt ook ingezet bij een binnenbad waar het  ‘Daisy-concept’ wordt toegepast.