Menu
 

Pomp- en filterinstallatie

Goede doorstroming is belangrijk voor schoon zwembadwater

Een goede pomp en filter zorgen voor een goede doorstroming en uitfiltering van uw zwembadwater.

Dit is dus heel belangrijk. De juiste pomp is duurzaam, energiezuinig en zorgt voor de juiste turnover tijd. Zwemwater moet in 5 uur tijd ( voor een binnenbad) of in 4 uur tijd ( voor een buitenbad) minimaal een keer langs alle apparaten in de technische ruimte zijn gestroomd.

Geluid

Een ander aandachtspunt is het geluid. Als de pomp dicht bij uw terras staat of in een “harde” ruimte, dan is het fijn als de pomp “stil” is. Een frequentieregeling zorgt ervoor dat de pomp niet altijd op volle toeren hoeft te draaien. Dat verlengd o.a. de levensduur en verlaagt het energieverbruik.

Capaciteit

Voor het filter is het van belang dat de capaciteit “groot” genoeg is, en dat er gekozen wordt voor een goede vulling. Zwembaden met Stijl gebruikt voor de berekening van de juiste capaciteit en vulling de toepassing van het Daisysysteem. Dit behelst een goede afgestemde 24-uurs filtratie.

In combinatie met de juiste automatisering wordt wateronderhoud wel heel eenvoudig.


Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanleggen van een pomp- of filterinstallatie voor uw zwembad? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Neem contact op

vrijblijvenD kennismakingsgesprek